Velikonoční recepty: Kapsičky s tuňákem a špenátem
POTŘEBUJETE: Na těsto: 125 g hladké mouky 75 ml vody
Na náplň: 3 balení tuňáka Rio Mare Natura (à 60 g) ½ hlávky malého zelí 1 malý pórek kousek čerstvého zázvoru 2 lžíce sójové omáčky 50 ml olivového oleje sůl
Mouku smícháme s vodou a zpracujeme do hladkého těsta. Pokud těsto příliš lepí, přisypeme trochu mouky. Těsto zabalíme do alobalu a necháme alespoň 20 minut odpočívat. Zatímco těsto odpočívá, v sekáčku na zeleninu nakrouháme zelí a nasekáme pórek. Přidáme tuňáka, sójovou omáčku, 40 ml olivového oleje a oloupaný nastrouhaný zázvor, všechny suroviny promícháme. Těsto vyválíme natenko a vykrajujeme kolečka o velikosti 8 cm. Lžící klademe náplň na těsto. Kolečka pak přehneme v polovině, abychom zakryli náplň. Vytvoříme tak půlměsíce a okraje k sobě přitiskneme prsty. Zbylým olejem vymastíme nepřilnavou pánev. Jednotlivé kapsičky vložíme v jedné vrstvě na pánev a opékáme, dokud jejich spodní část nezačne zlátnout. Přidáme trošku vody a soli, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni tak, aby se kapsičky vařily v páře. Necháme je vařit, dokud se voda z pánve neodpaří a spodní část kapsiček nebude křupavá a nezezlátne. Před servírováním pokapeme sójovou omáčkou.
Více receptů na Velikonoce najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 14.