Pivní cibulačka

POTŘEBUJETE 300 ml piva Weizenbier (Pivovar Primátor) 6 velkých cibulí 100 g másla 2 stroužky česneku 1 lžičku cukru 1 lžíci rajského protlaku 1 lžíci škrobové moučky 750 ml hovězího vývaru ½ světlé bagety 120 g sýra typu camembert sůl pepř
Cibuli nakrájíme najemno. V hrnci se silným dne rozehřejeme máslo, přidáme cibuli spolu s prolisovaným česnekem a cukrem a necháme zlehka zkaramelizovat. Následně vmícháme rajský protlak a škrobovou moučku a povaříme 2 – 3 minuty. Přilijeme pivo pokojové teploty a vše přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, poté přilijeme hovězí vývar. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem, snížíme teplotu a vaříme pod poklicí 25 minut. Mezitím rozehřejeme troubu na 200 °C. Bagetu nakrájíme na tenké krajíčky a odkrojíme plíseň z povrchu sýra. Sýr pak nakrájíme na plátky, kterými poklademe bagetu. Polévku rozdělíme do zapékacích misek a navrch přidáme krajíčky bagety se sýrem. Vložíme je do předehřáté trouby a necháme sýr zezlátnout.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 11.