Poctivé knedlíky: Olomoucké s hovězím gulášem

POTŘEBUJETE: 600 g brambor 100 g hrubé mouky 150 g dětské krupičky 1 vejce sůl 150 g tvarůžků škrobovou moučku
Na guláš: 800 g hovězího masa 500 g cibule sádlo 2 stroužky česneku 1 lžíci mleté sladké papriky 1 lžíci majoránky 1 lžičku kmínu 1 bobkový list sůl mletá pepř 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce másla
Brambory uvaříme den předem ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno, Přidáme na kostičky pokrájené tvarůžky a ostatní suroviny kromě moučky. Se solí opatrně, tvarůžky jsou slané. Škrob přidáme jen podle potřeby. Tvoříme knedlíky a vaříme 20 minut v osolené vodě.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženby číslo 10.