V souladu s přírodou: Hutná fazolová poévka

POTŘEBUJETE: 400 g suchých fazolí (černých, adzuki) 2 l zeleninového nebo poctivého masového vývaru 3 lžíce olivového oleje 2 velké cibule 2 mrkve ½ menšího celeru 1 lžíci javorového sirupu 4 stroužky česneku 2 lžičky římského kmínu 4 bobkové listy sůl, pepř pár listů kapusty
Fazole zalijeme dostatečným množství vody a necháme minimálně přes noc namočené. Poté vodu slijeme, doplníme vývarem a dáme vařit. Mezitím si ve větším hrnci na troše olivového olejem krátce orestujeme cibuli nasekanou najemno a mrkev a celer nakrájené na malé kousky. Poté přidáme propasírovaný česnek, římský kmín a bobkový list, promícháme a zakryté dáme stranou. Ještě než fazolky budou úplně měkké, část z nich rozmačkáme a vše dáme k zelenině (bobkový list vyndáme). Společně vaříme, dokud fazolky úplně nezměknou. Na závěr dochutíme solí, pepřem a javorovým sirupem. Na talíři zdobíme spařenými a nakrájenými kapustovými listy.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 9.