Domácí pečivo: Bramborové burgerové bulky

POTŘEBUJETE: ½ hrnku vlažného mléka ½ čerstvého droždí 3 lžíce cukru 1 středně velkou vařenou bramboru 2 hrnky hladké mouky 1 lžičku soli 1 vejce 1 lžíci másla sezam na ozdobu
Nejprve připravíme kvásek z vlažného mléka s rozdrobeným droždím a cukrem a necháme asi 15 minut vzejít. Do mísy potom nasypeme mouku, najemno nastrouhanou bramboru, sůl, přidáme vejce a máslo a nakonec nalijeme kvásek.
Ze surovin v míse uhněteme hladké a lehce lepivé těsto, které necháme přikryté utěrkou kynout na teplém místě asi tři čtvrtě hodiny. Z těsta potom uděláme naolejovanýma rukama osm stejných ranečků, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pod utěrkou necháme dokynout ještě dalších 20 – 30 minut. Troubu si předehřejeme na 190 °C, nakynuté bochánky pomašlujeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme v troubě dozlatova 20 – 25 minut.
Více receptů njdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.