Street food po domácku: Kachní maso na asijský způsob

POTŘEBUJETE: 2 kachní prsa s kůží 2 špetky mletého římského kmínu 2 špetky mletého sušeného zázvoru olej na smažení jarní cibulku chilli papričku Hoisin omáčku 1 balení McCain hranolků Crispers
Kachní prsa omyjeme a osušíme. Kůži nakrojíme do mřížky, osolíme a ochutíme mletým římským kmínem a zázvorem. Na rozpálenou pánev (ideálně litinovou) dáme orestovat obě masa kůží dolů, aby pustila tuk. Když začne zlátnout a samo se pustí pánve, obrátíme ho a necháme zatáhnout i z druhé strany. Prsa přendáme na malý pekáček s pečicím papírem kůží nahoru a vložíme do trouby vyhřáté na 180 ºC na cca 10 minut. Hotová prsa před servírováním nakrájíme na tenké plátky, posypeme nasekanou chilli papričkou a jarní cibulkou a přelijeme omáčkou Hoisin. Podáváme s hranolky pečenými v troubě.
Více receptů najdete v tištěném Aha§ pro ženy číslo 6.