Street food po domácku: Hranolky s trhaným vepřovým
POTŘEBUJETE: 1 balení McCain hranolků Crispers 500 g vepřové krkovice 1 malou cibuli 2 stroužky česneku 1 lžíci nakrájeného čerstvého zázvoru 2 lžíce rajského protlaku 1 lžičku mleté sladké papriky 1 lžičku římského kmínu 1 ½ lžíce hnědého cukru 200 ml vody olej sůl pepř strouhaný čedar
V hrnci na trošce oleje krátce orestujeme najemno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidáme na plátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujeme asi minutu. Do hrnce přidáme sladkou papriku, římský kmín, rajský protlak a krátce vše společně restujeme. Poté ji zalijeme vodou a přidáme cukr. Vše vaříme do zhoustnutí a dochutíme solí a pepřem. Pak omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Vepřovou krkovici po povrchu nakrojíme do mřížky, osolíme ji a do zářezů vetřeme omáčku (trochu si nechte k podávání). Maso pečeme 3 hodiny při 120 ºC zakryté alobalem. Pak maso odkryjeme a dopékáme cca 2 hodiny při 130 ºC. Upečené maso pomocí dvou vidliček roztrháme na vlákna. Hranolky připravíme dle návodu na obalu v troubě. Maso a hranolky podáváme posypané strouhaným čedarem a omáčkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 6.