Což takhle dát si květák: Pilaf s koriandrem
POTŘEBUJETE:
2 hrnky dlouhozrnné rýže
1 květák
1 cibuli
1 kousek zázvoru
2 stroužky česneku
3 chilli papričky
½ lžičky kurkumy
½ lžičky směsi koření Garam Masala
1 lžíci sušeného fenyklu
1 lžičku římského kmínu
1 lžíci oleje
sůl
1 hrst koriandru
V osolené vodě uvaříme doměkka rýži. Květák rozebereme na růžičky a nakrájíme ho na plátky. Na větší pánvi rozpálíme olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nasekaný česnek, nasekané chilli papričky, najemno nastrouhaný zázvor, římský kmín a asi minutu opékáme. Pak vložíme květák, kurkumu, koření Garam Masala a fenykl, směs osolíme a krátce restujeme. Nakonec podlijeme trochou vody a podusíme, aby byl květák měkký, ale křupavý. Promícháme s uvařenou rýží a podáváme s čerstvým koriandrem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 10.