V HLAVNÍ ROLI ZELENINA: Orientální zeleninová směs!
Trocha Asie do vaší kuchyně! Šmrnc tomuto pokrmu dodává nejen skořice a kari, ale také voňavý arašídový olej. Přejeme dobrou chuť!
POTŘEBUJETE:
✔ 100 g bulguru
✔ ½ lžičky soli
✔ 250 ml vody
✔ 1 lilek
✔ 1 cuketu
✔ 1 cibuli
✔ 200 g žampionů
✔ 1 stroužek česneku
✔ 2 lžíce arašídového oleje
✔ 1 konzervu nakrájených rajčat
✔ 3 lžíce červeného vína
✔ mletou skořici
✔ 1 lžičku kari koření
✔ ½ lžičky tymiánu
✔ ½ lžičky oregana
V hrnci s osolenou vodou uvaříme bulgur, trvá to asi 20 minut. Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, česnek nasekáme a vše orestujeme na oleji. Přidáme krájená rajčata, podlijeme červeným vínem a podusíme, aby zelenina byla na skus. Přidáme koření a nakonec vmícháme bulgur.