Naložte si podle naší čtenářky: Pikantní houby s vůní podzimu!

Čtenářka Pavla Nováková z Křinice nám poslala svůj recept na pikantní nakládané houby, které chutnají opravdu skvěle. Přesvědčte se sami.
1. Houby očistíme, krátce povaříme ve slané vodě a scedíme. K zaváření vybíráme spíše menší kusy.
2. Mezitím si připravíme nálev: na 1 l vody dáme 70 g cukru krystal, 40 g soli, 12 tabletek umělého sladidla, 2 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, 2 bobkové listy, 5 kuliček pepře, a 1/3 l octa.
3. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Necháme zchladnout.
4. Houby narovnáme do skleniček a do každé vložíme kolečko cibule, 1 chilli papričku, 1 stroužek česneku a 1 lžičku jedlého oleje. Zalijeme nálevem a zavíčkujeme.
5. Sterilujeme 20 minut a necháme alespoň 14 dní uležet.