NETRADIČNÍ PUDINKY: Tapiokový s kokosovým mlékem!
Tapioca je prastará surovina, kterou prý používali i Mayové. Obsahuje vápník, fosfor, draslík a navíc neobsahuje lepek, takže si na ní mohou pochutnat i lidé trpící celiakií.
POTŘEBUJETE:
✔ 50 g tapiokových perel
✔ 150 g vody
✔ 150 g kokosového mléka
✔ 1 polévkovou lžíci javorového sirupu
✔ skořice
✔ vlašské ořechy
Tapiokové perly přes noc namočíme do vody. Ráno do hrnce nalijeme kokosové mléko a sirup, hustě zasypeme skořicí a na středním stupni tapioku s mlékem za občasného míchání zhruba 5 minut zahříváme, dokud nevznikne hustá hmota. Pudink nyní přelijeme do mističek a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.