V HLAVNÍ ROLI ZELENINA: Rajčatová terina s bylinkami!
Máte rádi italské jídlo? Připravte si pečenou terinu z rajčat s bylinkami.
POTŘEBUJETE:
✔ 250 g drcených rajčat z konzervy
✔ 50 g slunečnicových semen
✔ 3 vejce
✔ 1 lžíci škrobové mouky
✔ 400 g ricotty
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ ¼ svazku pažitky
✔ ¼ svazku hladkolisté petrželky
✔ ¼ svazku kopru
✔ olivový olej
Z rajčat slijeme tekutinu a necháme je okapat. V pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka. Vejce promícháme se škrobovou moukou, ricottou, solí a pepřem. Nadrobno nasekáme bylinky a smícháme je se slunečnicovými semeny, rajčaty a vaječnou směsí. Vmícháme 3 lžíce oleje a připravenou hmotou naplníme formu o velikosti asi 20 x 30 cm vymazanou olejem. Uhladíme a terinu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 40 až 45 minut. Necháme ve formě vychladnout a pak krájíme na plátky.