Na čerstvý chléb to nejlepší: Domácí lučina od Ivany Černé z Prahy 9!
Máte rádi krémové sýry? Vyzkoušejte recept na domácí lučinu podle naší čtenářky Ivany. Dle chuti ji můžete doplnit o pažitku, česnek či papriku.
POTŘEBUJETE:
✔ 2 měkké tvarohy
✔ 2 zakysané smetany
✔ špetička soli (není nutná)
V misce promícháme tvarohy a smetany. Do cedníku dáme utěrku, vyklopíme do ní obsah misky a vše vložíme do hlubší nádoby. Necháme odkapat 24 hodiny přikryté v lednici. Nahoře je pak hustá a čistá "lučina"- na rozdíl od té jogurtové je hustá, vydrží v této konzistenci dlouho. Použít ji můžete i do krémů místo mascarpone, na pečivo a do pomazánek. Její příprava je jednoduchá, cenově vás to vyjde na cca 35 až 40 Kč a vznikne vám 800 g kvalitní domácí lučiny.