Pečeme na Vánoce s cukrářem Honzou: Dia vosí hnízda ocení i diabetici!
Vosí hnízda, pralinky, různé bonbony a kuličky… Nepečené cukroví by na vánočním stole nemělo chybět. Jeho výhodou je, že ho zvládnou začátečníci i ti, kteří nemají na klasické pečení prostě čas. Cukrář Honza (40) z Nupak u Prahy, který dodává dorty a zákusky do významných pražských podniků, připravil pro poslední díl našeho seriálu o pečení výborné kokosové koule. Další recepty jsou také super, nechybí ani diabetický a bezlepkový a samozřejmě dobré rady od cukráře.
POTŘEBUJETE:
✔ 120 g másla
✔ 3 lžíce rumu
✔ 250 g dia piškot
✔ 4 lžíce kakaa
✔ 100 g ovocného cukru
Na náplň:
✔ 2 vejce
✔ 3 lžíce rumu
✔ 100 g ovocného cukru
✔ 120 g másla
Na dohotovení:
✔ 1 balení dia piškotů
✔ ovocný cukr na posyp
JAK NA TO:
Piškoty rozdrtíme na vále válečkem na jemný prášek nebo je rozemeleme. Změklé máslo utřeme s ovocným cukrem do pěny, přidáme kakao a rum do těsta a vše dobře propracujeme. Z těsta děláme kuličky, které v ovocném cukru obalíme, vtlačíme do formiček na vosí hnízda a do každého hnízda uděláme obráceným koncem vařečky důlek, který naplníme náplní. Tu připravíme tak, že uvařené žloutky rozmícháme s máslem, ovocným cukrem a rumem dohladka. Naplněná hnízda přiklápíme piškotem a posypeme cukrem.
Tip cukráře! Kromě krému můžeme do hnízd přidat i dia rybízovou marmeládu, chuť bude pikantnější.
Další skvělé recepty najdete v tištěném Aha! pro ženy. V prodeji na stáncích jen za 7,90 Kč.