Cuketa a uzené? Proč ne! Tato buchta podle Jany Kučerové chutná skvěle!
Buchta s uzenou krkovicí? Ale proč ne! A nezapomeňte přidat i cuketu.
POTŘEBUJETE:
600 g cukety
200 g polohrubé mouky
2 vejce
200 ml mléka
5 stroužků česneku
sůl
mletý pepř
majoránku
1 prášek do pečiva
750 g vařené uzené krkovice
1 vejce na potření
JAK NA TO:
Oloupanou omytou cuketu nastrouháme na jemném struhadle do větší mísy. Přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce, nastrouhaný česnek, sůl, mletý pepř, majoránku a mléko. Vypracujeme polotuhé těsto, do kterého vmícháme třetinu nadrobno nakrájené uvařené uzené krkovice. Polovinu těsta rozestřeme na pekáč vyložený pečicím papírem. Zbytkem uzeného masa těsto posypeme a zakryjeme zbylým těstem. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci cca na hodinu při 180° C.