Snadné pohoštění i rychlá večeře: Minipizzy s lilkem!
Rychlé pohoštění, které snadno vykouzlíte i ve chvíli, když už je návštěva téměř za dveřmi. Na Silvestra si přece nemusíte pochutnávat jenom na klasických chlebíčcích. Návod na slanou dobrotu z lilku je od čtenářky Jany Meravé z Hradce Králové.
JAK NA TO:
1. Připravíme si suroviny: lilek, papriku, rajčátka, cibuli, česnek a tvrdý sýr, který nastrouháme.
2. Lilek nakrájíme na plátky a osolíme.
3. Zhruba po hodině lilek omyjeme a osušíme. Poklademe ho česnekem a posypeme grilovacím kořením, třeba tím na zeleninu.
4. Na to klademe další vrstvu, kousky paprik a plátky rajčátek.
5. Pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
6. Posypeme sýrem a pečeme dalších cca 10 až 15 minut.
7. A tady už máme hotové placičky, výborné jsou s opečenou bagetkou.