Trochu jiná ryba: Nápad z listového těsta od Jitky ze Strakonic!
Ryby doslova opanovaly aktuální vydání našeho časopisu. Abychom vám ale přinesli i nějaký netradiční recept, podělíme se s vámio nápad čtenářky Jitky ze Strakonic, která si upekla kapříka z listového těsta.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 balení listového těsta
✔ 200 g měkkého salámu
✔ 3 - 4 cibule
✔ lžíce kečupu
✔ 150 g nastrouhaného eidamu a nivy
✔ olej
✔ sůl
✔ vejce na potření
JAK NA TO:
1. Nakrájíme salám na kostičky a cibuli na kolečka. Obojí osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme trochu kečupu, podusíme a necháme vychladnout.
2. Z tvrdého papíru vystřihneme tvar ryby. Vyválíme těsto, přiložíme šablonu a vyřízneme podle ní tvar ryby. Druhý díl vyřízneme o něco větší. Větší díl položíme na plech vyložený pečicím papírem a naneseme na něj vychladlou směs. Posypeme nastrouhaným sýrem.
3. Přiklopíme vrchním dílem, okraje spodního přehneme nahoru, pomažeme rozšlehaným vejcem a pevně přitiskneme k horní vrstvě.
4. Rybu potřeme rozšlehaným vajíčkem. Ze zbylého těsta vytvoříme oko, šupiny, ocásek apod. Znovu potřeme vejcem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180° C a pečeme asi 25 minut.