Letní ovoce: Bublanina s rumem
Na bublaninu POTŘEBUJETE: 400 g polohrubé mouky, 200 g cukru krystal, 2 vejce, 150 ml rostlinného oleje, 100 ml vlažné vody, 100 ml rumu, 1 vanilkový pudink, 1 kypřicí prášek, 500 g vypeckovaných višní, máslo na vymazání plechu, strouhanku na vysypání plechu
Dvě vejce vyšleháme s celým množstvím cukru, do hmoty pak přidáme mouku, pudink a kypřicí prášek a promícháme lžící. Nakonec přidáme olej, vodu a rum a vyšleháme jednolité těsto. Vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný strouhankou a rozložíme na něj ovoce. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme cca 50 – 60 minut (podle výkonu trouby). Hotovou bublaninu necháme zchladnout a dle chuti můžeme před podáváním posypat moučkovým cukrem.
Více receptů z letního ovoce najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.