Letní ovoce: Kachní prsa na meruňkách
POTŘEBUJETE:
4 kachní prsa
3 lžíce nasekaného rozmarýnu
2 lžíce třtinového cukru
sůl
mletý pepř
100 g cukru krupice
100 ml bílého vinného octa
8 meruněk
Rozmarýn promícháme s třtinovým cukrem, solí a pepřem. Očištěná kachní prsa ve směsi obalíme a necháme 2 hodiny ležet. Pak je omyjeme, osušíme, položíme kůží dolů na studenou pánev a začneme zahřívat. Pak opékáme 8 až 10 minut dokřupava. Otočíme a z druhé strany opékáme 4 minuty dozlatova. Sejmeme z ohně, šťávu slijeme do jiné nádoby, pánev překryjeme poklicí a maso necháme odpočinout. Do šťávy přidáme cukr se snítkou rozmarýnu a svaříme s octem. Když začne cukr karamelizovat, stáhneme oheň, přidáme vypeckované půlky meruněk a asi minutu dusíme doměkka. Podáváme s masem.
Více recetů z letního ovoce najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.