Primě vybuchli Eliška a Damián: Smetana vyhořela, zachrání to Burešová? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Primě vybuchli Eliška a Damián: Smetana vyhořela, zachrání to Burešová?

Jsou Emma Smetana a Eva Burešová rivalky?
Jsou Emma Smetana a Eva Burešová rivalky? (Archiv)

Jen další chyba! Přesunout seriál Eliška a Damián ze soboty na pondělí opravdu nebyl dobrý nápad. Konkurence nedala »lásce přes staletí« šanci. V souboji s českými detektivkami Kriminálka Anděl a Oktopus romantika pohořela a Primou očekávaný podzimní hit s Emmou Smetanou (35) dál míří ke dnu.

Všeho moc škodí. Elišku a Damiána propagovala FTV Prima tak usilovně, že zcela upozadila ostatní projekty. Místo Evy Burešové (30), která pravidelně přilákala se svou ZOO k televizním obrazovkám statisíce fanoušků, začala upřednostňovat Emmu Smetanu, a to nejen v reklamách, ale i při představování celého podzimního programového schématu. Právě odtud přehlížená Burešová odešla po necelé půlhodině a nikoho nepřekvapilo, když se začalo spekulovat, že mezi herečkami panuje jistá řevnivost.

Špatný nápad

Tu sice obě dámy vehementně popíraly, pravdou ale je, že se očekávalo, že hvězdu ZOO i Slunečné, která srazila z piedestalu sledovanosti nezdolnou Ordinaci v růžové zahradě 2, sesadí z výsostného postavení představitelka Elišky. Teď může být Prima za Burešovou ráda a může jen doufat, že se jim z další spolupráce nevyvlékne a znovu pomůže Primě postavit se na nohy. Strmý pád Elišky a Damiána totiž dál pokračuje přešlapem ředitelky obsahu FTV Prima a zároveň také autorky scénáře Lenky Hornové (57), která seriál přesunula na pondělí.

Málo diváků

Ostatně pohřbít zajímavý námět vypůjčený z romantického fantasy snímku Kate a Leopold z roku 2001 bylo také samo o sobě uměním. Někdejší moderátorka pořadu Prásk!, dnes producentka na Primě, udělala podle názorů šířících se jako lavina sociálními sítěmi velkou a neodpustitelnou chybu. Příběh prince cestujícího časem a majitelky krachující marmeládovny totiž skončil podle webu Mediaguru až na potupné šesté příčce, daleko za Specialisty (Nova), Reportéry ČT (ČT1) a Víkendem (Nova). Dívalo se na něj pouze 294 tisíc lidí.

Emma Smetana: U koho sbírala zásadní herecké zkušenosti?

Video se připravuje ...

Vraždy táhnou

Nejvíc bodovala nová řada seriálu Kriminálka Anděl s Davidem Švehlíkem (51), Markem Taclíkem (50) a Jiřím Langmajerem (57) na Nově, která těsně předběhla Oktopus na ČT1 s Marikou Šoposkou (33) a Miroslavem Krobotem (71). Na oba se dívalo víc než milion diváků! Od první epizody Elišky a Damiána, kterou vidělo 743 tisíc diváků, už přišli skoro o půl milionu sledujících. A za to by měly ve vedení Primy padat hlavy.

Emma stále nad věcí

Emma Smetana po zdrcujících recenzích uvedla, že ji názor široké veřejnosti nezajímá, hlavně když je spokojená její dcera Lennon (6), kvůli které roli vzala. Prohlásila také, že hodnocení svého výkonu a celého seriálu přijme jen od odborníků. Ani ti ji ale nešetřili. Například uznávaný recenzent Kamil Fila (43) celý koncept přirovnal k low-cost (nízkonákladové, pozn. red.) Arabele a hlas vypravěče Jiřího Dvořáka (56) zase ke komentářům v kulinářském pořadu Prostřeno! Na ČSFD má seriál pouze 8 procent...

Vojtěch Rynda a Martin Bryś hovoří o současné české televizní tvorbě

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ELLA Průšová
21. 10. 2023 • 21:50

lekno; máš pravdu, lidi to vypínali po 5 minutách!

lekno
27. 9. 2023 • 11:21

Emma S. neřekla obecně, že ji lidé nezajímají. Nezavádějte, martika 1. Uvedla něco ve smyslu, že ji zajímají názory odborníků na seriál, názory její rodiny, případně dalších blízkých. Myslím, že k hate příspěvkúm z netu zaujala rozumný postoj. Proč bys ona měla ničit psychiku a náladu kvůli množství neobjektivních, odporných až podlých kydů ? Už taky tvůrci seriálu Eliška a Damián rěkli, že v tom vidí záměr – mohlo se jednat o organizovanou anti-kampaň proti seriálu, kvůli konkurenci. Samozřejmě se k těm organizovaným přidalo ještě pár jedinců, kteří mají ve zvyku celý život plavat s proudem. Hlavně, aby byly v tom davu, ve většinovém kolektivu. Nepotřebují samostatně přemýšlet, mít vlastní názor, fungující svědomí. Vždy se budou ponklonkovat a cpát se tam, kde čichají peníze, protekci, světskou moc a slávu..

lekno
27. 9. 2023 • 11:15

ELLA Průšová : Já jsem nepustila do diskuze podobný kec, no v opačném smyslu - že nikdo z diváků si 1. díl seriálu nevypnul během sledování. Proto nepotřebuji mít dúkaz, že díl nikdo ze sledujících nevypnul. Ale mohli byste uznat, že bez dúkazu je silně nepravděpodobné, aby až 90% diváků ten 1. díl vypnuli po 10 minutách. To je moc přehnané v procentech.

lekno
25. 9. 2023 • 16:35

kdoasi : Neobtěžujte mě, když mi nevěříte. Váš problém, že se považujete za „všichni ostatní“, nebo zde děláte všem mluvčího. V obou případech to nepúsobí normálně. Co vy považujete za důvod odchodu, to nepovažují za důvod odchodu všichni.. Psala jsem nedávno, že osobně neznám Emmu S. ani nikoho z jejích blízkých. Nebudu tohle opakovat 100 krát. A vy pište laskavě za sebe. Ne za jiné, neboť pak to púsobí od vás divně..

martika1
25. 9. 2023 • 10:37

Povedať, že ju ľudia nezaujímajú je od Smetany drzé a hlúpe. Hlavná vec, že je spokojená jej dcéra - možno jej bude nasledujúce roky hrať doma. Ale jedno je fakt, stále sa opakujú prechody zo storočia do storočia, sú málo akčné a nudné ..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.