William prohlásil, že nechce být králem! Já to vezmu, řekl Harry | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

William prohlásil, že nechce být králem! Já to vezmu, řekl Harry

Princové Harry a William
Princové Harry a William (archiv)

Nedošlo k tomu ze dne na den. Nevraživost mezi královskými bratry Williamem (40) a Harrym (38) sahá až do jejich útlých let. Kdo z nich dvou jednoho dne usedne na trůn, jim bylo ukládáno do paměti odmalička. Podle toho jednalo i okolí a mezi sourozenci se začala prohlubovat propast...

Stále více začíná být jasné, proč nyní Harry tolik upouští páru a dostává ze sebe veškeré křivdy z mládí, kterých se na něm dopustili jeho blízcí i služebnictvo královské rodiny. Bývalý královský komorník Paul Burrell vzpomínal pro britský deník The Sun na dobu, která v mladším z princů mohla zanechat hořkou pachuť, jíž se dnes intenzivně zbavuje. I zdánlivé maličkosti mohly v Harrym vyvolat pocit, že je ten méněcenný.

Třaskavý dokument Harry a Meghan: další ukázky, další bouře

Video se připravuje ...

„Jednou jsem viděl, jak chůva dala Williamovi k snídani tři párky a Harrymu dva. Harry se podíval na svůj talíř a zeptal se: 'Jak to, že dostává tři a já jen dva?' A chůva řekla: 'William se potřebuje nacpat víc než ty. Jednou z něj bude král,' " cituje bývalého zaměstnance web TN.cz.

Harry tak mohl postupně nabývat dojmu, že jako druhorozený nepotřebuje tolik péče jako jeho starší bratr a budoucí následník trůnu William. Rovnocenný vztah mezi bratry se dařilo budovat pouze jedné osobě – jejich matce, princezně Dianě (†36). „V očích jejich matky si byli naprosto rovni. Princezna je oba zbožňovala. Ale vidím, že pro Harryho bylo těžké žít podle standardů, které nastolil William," doplnil Burrell, který zároveň poodhalil i druhou stranu mince. Ani princ William neměl lehké dospívání. Během něj mu totiž kladli na srdce, že jednoho dne převezme velkou zodpovědnost po své babičce Alžbětě II. (†96) a nyní i otci.

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho

Video se připravuje ...

Jednoho dne v rozrušení prohlásil, že králem být nechce. Reakce mladšího bratra na sebe nenechala dlouho čekat. „Harry se ozval, že to udělá místo něj. Diana se rozesmála a řekla: 'To by byla legrace. Byl bys dobrý král,' " vzpomíná Paul Burrell, jenž ve své podstatě chápe Harryho motivy, s nimiž jde proti královské rodině. Ačkoli je ale jeho frustrace bezpochyby velká a do jisté míry i opodstatněná, podle bývalého komorníka by měla mít své limity. Kdo se ale jednou urve ze řetězu, toho není možné jen tak zkrotit…



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.