Překvapivé skutečnosti o Karlovi III.: Vztah se Streisandovou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Překvapivé skutečnosti o Karlovi III.: Vztah se Streisandovou

Od plachého prince k panovníkovi: Jak šel čas s králem Karlem III.?
Od plachého prince k panovníkovi: Jak šel čas s králem Karlem III.? (profimedia.cz)

Korunovace britského krále Karla III. byla minulý týden obrovskou událostí. Televize i noviny a časopisy informovaly o detailech okolo celebrace, máme dojem, že víme všechno. Ovšem až na několik překvapivých skutečností monarchova života. Tady jsou a není to nuda!

1) Charles se stal následníkem trůnu ve třech letech! Zemřel dědeček Jiří VI. a vládu převzala Alžběta II., Charlesova matka. Na trůn pak čekal 70 let a 214 dní.

2) Karel III. a jeho syn William nikdy neletí stejným letadlem. Kdo by chtěl přijít o krále a dědice trůnu zároveň?

3) Podle prince Harryho král začíná den stojkou na hlavě. Pomáhá mu to od bolestí zad a šíje způsobených starými zraněními z póla.

4) Karel III. nemá mobil a těžko se mu dovoláte. Sluhové i poradci musejí mít v palácích telefony vypnuté. A tak je třeba volat na ústřednu nebo napsat e-mail či dopis.

5) Herečka Barbra Streisandová se mohla stát princeznou, kdyby projevila více náklonnosti. Když v roce 1974 natáčela v Británii, princ Charles se jí dvořil a randili spolu.

6) Až do 57 let hrál pólo. Byl zkušeným hráčem a údajně velkým džentlmenem.

7) V roce 2009 byl časopisem Esquire označen za nejlépe oblečeného muže světa. Porazil i Baracka Obamu a Rogera Federera.

8) Rád si povídá se stromy a květinami, věří, že to podporuje jejich růst a že to prospívá i člověku samotnému.

Korunovace královskýma očima: Rozjařená Charlotte i Kate

Video se připravuje ...

9) Snídá jen vločky a semínka, neobědvá a večeří až pozdě večer.

10) Nesnáší foie gras, paštiku z husích jater. Považuje to za mučení zvířat, které kvůli vykrmení a ztučnění jater zbaví utěsněním v klecích jakéhokoli pohybu.

11) Komoří mu čaj vaří podle teploměru. Zelený čaj louhuje při 70 °C, kdežto černý English Breakfast nebo Earl Grey při 100 °C.

12) Miluje vařená a ztracená vejce a další vaječné varianty.

13) Jeho aston martin, stáří 51 let, je poháněn tzv. bioetanolem vyráběným z přebytečného vína a syrovátkového odpadu.

14) Charles a Camilla si vozí na cesty vlastní alkohol. On má rád gin s tonikem a ona červené víno neupřesněných značek.

Svatba Diany a Karla III. (tehdy ještě prince Charlese)

Video se připravuje ...

15) V roce 2003 poslal láhev špičkové whisky Ozzymu Osbourneovi, aby se rychle uzdravil po nehodě na čtyřkolce. Zpěvákova manželka Sharon mu odpověděla, že je Ozzy potěšen, ale kromě zlomenin se zrovna léčí i z alkoholismu a nechá si skotskou na později.

16) Americký prezident Nixon chtěl Charlesovi v roce 1970 dohodit svoji dceru Tricii, ale nedopadlo to. Bavila ho na pokec, nikoli na sex



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.