Recepty z luštěnin: Červené fazole v rajčatové omáčce
POTŘEBUJETE 45 g červených fazolí v suchém stavu olivový olej 5 g čerstvého česneku čerstvou petrželku bobkový list mletý kmín drcený papriku sladkou mletou papriku uzenou mletou sušený česnek 200 g krájených rajčat (z plechovky, nebo čerstvých) 10 g rajčatového pyré nebo protlak sůl mletý pepř 120 g krůtích prsou
Fazole předem namočíme a poté uvaříme v čisté vodě dle návodu. Rozpálíme trochu olivového oleje a při střední teplotě na něm orestujeme prolisovaný česnek dosklovata (nenecháme ho zhnědnout). Poté přidáme trochu nasekané petrželky a cca po půl lžičce každého koření, dále rajčata, rajčatové pyré nebo protlak a fazole. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a poté zakryté dusíme cca 5 –10 minut (pokud použijeme čerstvá rajčata, měla by být měkká). Krutí maso očistíme a potřeme směsí olivového oleje, soli, pepře, kmínu a paprik (cca 2 lžíce oleje a po špetce každého duchucovadla). Poté ho dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme do změknutí a do zlatova. Ještě maso nakrájíme na plátky a servírujeme s fazolovou směsí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 10.