Recepty z luštěnin: Cizrnové kari s batáty

POTŘEBUJETE: 100 g cizrny v suchém stavu 1 malou cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 1 lžičku kari koření ½ lžičky mletého chilli 1 plechovku krájených rajčat 1 středně velký batát 1 plechovku kokosového mléka sůl mletý pepř limetkovou šťávu pár snítek koriandru 1 hrst arašídových kostek ALIKA
Cizrnu dopředu namočíme a poté ji uvaříme v čisté vodě téměř do měkka (případně si připravíme 250 g cizrny z plechovky). Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme je v hlubokém hrnci nebo na pánvi na olivovém oleji. Přidáme kari koření, chilli, rajčata, na kostičky nakrájený batát a cizrnu. Vše zalijeme kokosovým mlékem a vaříme do změknutí batátu. Hotové kari dle chuti doladíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Na talíři posypeme nasekaným koriandrem a arašídovými kostkami. Podáváme s rýží.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 10.