Recepty pro dokonalou pohodu: Pečený losos v zázvorové marinádě
POTŘEBUJETE: 300 g filet z lososa
Na marinádu: 1 lžíci medu 1 lžíci nastrouhaného čerstvého zázvoru 1 lžíci olivového oleje šťávu a kůru z ½ citronu 2 prolisované stroužky česneku 1 lžíci sójové omáčky špetku chilli koření ¼ lžičky soli petrželovou nať
V misce smícháme všechny suroviny na marinádu. Filety lososa opláchneme pod tekoucí vodou a poté je obalíme v marinádě. Necháme ho v ní odležet minimálně 5 minut, ale ideálně přes noc. Lososa vložíme do zapékací mísy, potřeme ho zbytkem marinády, svrchu přikryjeme alobalem a pečeme přibližně 20 minut při 190°C, přičemž posledních 5 minut ho pečeme odkrytý. Podáváme s opékaným bramborem nebo se zeleninou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 9.