Recepty pro dokonalou pohodu: Vanilkový krém s ovocem
POTŘEBUJETE: 25 g kukuřičného škrobu 500 ml mléka 1 lžičku pomerančové kůry z bio pomeranče špetku mleté vanilky 5 žloutků 100 g moučkového cukru 1 lžíci medu čerstvé ovoce podle sezóny
Kukuřičný škrob rozmícháme se 100 ml mléka. Zbylé mléko, pomerančovou kůru a vanilku ohřejeme k bodu varu. Žloutky našleháme s moučkovým cukrem do pěny, nejlépe v hrnci s dvojitým dnem, zalijeme je horkým mlékem. Šleháme, postavíme na plotnu a tenkým pramínkem přilijeme mléko rozmíchané se škrobem a na malém plamínku za stálého míchání vaříme do zhoustnutí cca 2 – 3 minuty. Rozdělíme do misek a necháme vychladnout. Před podáváním krém polijeme medem a ozdobíme ovocem dle sezony.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 9.