Recepty pro dokonalou pohodu: Salát z cizrny a avokáda
POTŘEBUJETE: 100 g suchého bulguru 200 g cizrny z plechovky 40 g sušených rajčat 1 lžíci nasekané jarní cibulky petrželovou nať 1 lžíci citronové šťávy 1 lžíci extra panenského olivového oleje sůl špetku mletého kmínu mletý pepř 100 g avokáda 70 g feta sýru
Bulgur propláchneme a poté ho v hrnci zalijeme dvojnásobným objemem vody. Pak ho vaříme pod pokličkou doměkka, přibližně 12 minut. Ve větší misce zatím smícháme cizrnu zbavenou nálevu, nasekaná sušená rajčata, jarní cibulku, petrželku, citronovou šťávu, olivový olej, sůl, mletý kmín a mletý pepř. Potom přidáme nakrájené avokádo a feta sýr. Nakonec přimícháme i uvařený bulgur a salát dobře promícháme. Salát podáváme ještě teplý.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 9.