Recepty z luštěnin: Mungo fazolky s cuketou
POTŘEBUJETE 2 hrnky mungo fazolí Menu Gold 5 hrnků zeleninového vývaru 2 lžíce olivového oleje 2 cibule 2 jarní cibulky 2 malé cukety 4 stroužky česneku 2 lžičky majoránky sůl parmezán sušená rajčata
Fazole propláchneme ve studené vodě a namočíme na několik hodin. Vodu slijeme, fazole zalijeme vývarem a vaříme cca 30 minut doměkka. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli společně s jarní cibulkou nakrájenou na kolečka. Po 2 –3 minutách restování přisypeme nahrubo nastrouhanou cuketu a 5 minut pod pokličkou dusíme. Poté přidáme uvařené a slité mungo fazole, prolisovaný česnek, majoránku, sůl dle chuti. Promícháme a jen krátce společně prohřejeme (pokud chceme mít směs řidší, přilijeme trochu vývaru, který jsme si předtím dali stranou). Podáváme sypané hoblinkami parmezánu a ozdobené sušenými rajčaty jako hlavní jídlo nebo večeři.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 10.