Rychle na stole: Bramborový krém s nivou

POTŘEBUJETE: 1 velkou cibuli 2 lžíce sádla 2 mrkve 2 stroužky česneku 600 g brambor 1 l zeleninového vývaru 2 bobkové listy 1 lžičku čerstvého rozmarýnu 100 g zakysané smetany 1 lžičku soli ½ lžičky čerstvě mletého pepře 100 g nivy ½ hrnku sekaných vlašských ořechů
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev na půlkolečka a společně restujeme 10 minut na rozehřátém sádle. V polovině opékání osolíme. Pak vmícháme najemno nasekaný česnek, necháme ho pár vteřin rozvonět a zalijeme vývarem. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a bobkový list a vaříme doměkka. Vyjmeme bobkové listy a polévku rozmixujeme dohladka. Zjemníme smetanou a dochutíme sekaným rozmarýnem, solí a čerstvě mletým pepřem. Krém posypeme nadrobeným sýrem a nasucho opraženými vlašskými ořechy.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 11.