Velikonoční recepty: Špenátové palačinky

POTŘEBUJETE: 90 g hladké mouky Babiččina volba 1 vejce 250 ml plnotučného mléka 1 lžíci másla 1 hrst čerstvých lístků baby špenátu máslo
Všechny ingredience na těsto vložíme do mixéru a necháme vypracovat hladké těsto bez hrudek a kousků. Hotové těsto dáme na 15 – 20 minut stranou. Tento krok určitě nepřeskakujeme, zaručí nám dokonalé palačinky, které se nebudou při smažení trhat. Na pánev s nepřilnavým povrchem rozetřeme mašlovačkou trochu másla (opakujeme s každou palačinkou). Pomocí naběračky vlijeme těsto na pánev, se kterou lehce kroužíme, aby rovnoměrně steklo do jejích krajů. Až se začnou okraje palačinky odchlipovat, opatrně ji podebereme a otočíme. Počkáme minutu takzvaně dojít a vyndáme. Před servírováním zdobíme dle chuti, ideálně slanou náplní. Použít můžeme například tvaroh s čerstvými bylinkami nebo pažitkové žervé.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 12.