Velikonoční recepty: Cuketky s bazalkovým dresinkem

POTŘEBUJETE: 140 g cukety sůl 30 g cibule řepkový olej 14 g jemných ovesných vloček 1 vejce 5 g nasekaných kešu ořechů pepř 1 ½ g pažitky strouhanku dle potřeby
NA DIP: 10 g zakysané smetany 30 g bílého jogurtu 1 g čerstvé bazalky
Cukety omyjeme, nastrouháme, osolíme a necháme chvíli »vypotit«. Přebytečnou vodu, kterou vytáhla sůl, scedíme. Cibuli najemno nakrájíme, orestujeme na oleji a přisypeme k cuketě. Následně přidáme ovesné vločky, vajíčko a ořechy, ochutíme špetkou pepře a nasekanou pažitkou. Pokud bude těsto moc řídké, upravíme konzistenci strouhankou. Vytvarujeme z něj malé placky, které pečeme v troubě na 160 – 170 °C po dobu zhruba 25 min. Dip připravíme smícháním zakysané smetany s jogurtem, soli a najemno nasekané bazalky.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 12.