Rychle na stole: Karbanátky z trouby

POTŘEBUJETE: 3 plátky slaniny 1 cibuli 4 stroužky česneku 500 g mletého masa mix 1 hrst čerstvé petrželky 3 lžíce parmazánu 1 vejce 1 lžíci strouhanky 1 lžičku dijonské hořčice sůl mletý pepř
Slaninu nakrájenou na kostičky opražíme na suché pánvi a mírném ohni. Až pustí šťávu, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme dosklovata. Do mísy dáme všechny ostatní ingredience, přidáme slaninu s cibulí a nejlépe rukou dobře prohněteme. Ze směsi pak tvarujeme karbanátky velké asi jako dlaň. Předehřejeme troubu na 200 °C, karbanátky naskládáme na plech s pečicím papírem. Pak je potřeme z obou stran olejem a dáme na 20 až 30 minut péct. V polovině doby pečení je obrátíme. Podáváme s bramborovou kaší.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 11.