Velikonoční recepty: Polníčkový salát se směsí naklíčených semínek
POTŘEBUJETE (na 1 porci): 1 menší červenou řepu 100 ml olivového oleje + na zakápnutí 30 ml citronové šťávy 1 hrst čerstvých bylinek dle chuti sůl pepř 3 hrsti polníčku ½ papriky 2 – 3 plátky vyzrálého sýra Gouda 1 lžíci Směsi BIO naklíčených semínek Labeta
Jako první tepelně upravíme červenou řepu. Ať už ji budeme vařit nebo péct v troubě, vždy ji necháme vcelku neoloupanou. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na zálivku smícháme olivový olej a citronovou šťávu, přidáme nadrobno nasekané bylinky, promícháme a směs lehce osolíme a opepříme. Poté zálivku promícháme s natrhaným polníčkem tak, aby byly všechny lístky obalené, a začneme servírovat do misky nebo do hlubšího talíře. Na dno dáme ochucený polníček, na něj proužky papriky a navrch naskládáme plátky řepy, které dle chuti ještě opepříme. Doprostřed navrstvíme natrhané plátky sýra a vše zakápneme olivovým olejem. Na závěr posypeme naklíčenými semínek. Salát je výborný s kouskem křupavé opečené bagetky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 12.