Rychle na stole: Špagety s květákem

POTŘEBUJETE: 100 g okoralého kváskového chleba 2 stroužky česneku 1 květák 1 lžíci olivového oleje 1 cibuli 400 ml polotučného mléka 300 g špaget 70 g čedaru sůl mletý pepř
Chleba natrháme v kutru, přidáme oloupaný česnek a lžíci olivového oleje. Můžeme přidat i pěkné listy od květáku. Vše rozsekáme na jemnou strouhanku a vsypeme do velké hlubší nepřilnavé pánve. Opékáme zhruba 15 minut dozlatova a dokřupava, občas promícháme. Mezitím oloupeme cibuli, květák očistíme a nakrájíme vše nahrubo. Křupavou strouhanku nasypeme do misky, pánev vrátíme na plotýnku. Vlijeme do ní mléko a přidáme nakrájenou cibuli a květák. Přivedeme k varu, ztlumíme a pod pokličkou vaříme doměkka. Pak směs nalijeme do mixéru, přidáme strouhaný sýr a rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí a pepřem. Těstoviny uvaříme na skus podle návodu ve vroucí osolené vodě. Pak je vložíme do květákové omáčky, kterou podle potřeby naředíme vodou z těstovin. Promícháme a podáváme s křupavou strouhankou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 11.