Svatomartinské: Bábovka s jablky

POTŘEBUJETE: 2 vejce 1 hrnek cukru ½ hrnku oleje ½ hrnku vody 2 hrnky polohrubé mouky 1 kypřicí prášek do pečiva 1 lžičku mleté skořice 1 hrnek nahrubo nastrouhaných jablek 1 hrst müsli 3 lžíce medu tuk a hrubou mouku na formu moučkový cukr
V míse vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s kypřícím práškem, mletou skořici, jablka, müsli, med a vše důkladně promícháme. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut. Upečenou bábovku posypeme práškovým cukrem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 45.