Svatomartinské: Čokoládový koláč

POTŘEBUJETE: 200 g hladké mouky ½ balíčku kypřicího prášku 200 g másla 3 vejce 200 g třtinového cukru 100 ml mléka 125 g zakysané smetany 140 g vlašských ořechů 200 g čokolády 150 ml smetany ke šlehání
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, máslo, vejce, cukr, mléko, 125g zakysané smetany a část ořechů a čokolády. Všechny suroviny promícháme. Těsto přendáme do vymazané formy. Pečeme na 170°C asi 40 minut. Zbylou čokoládu rozehřejeme, vmícháme smetanu ke šlehání. Koláč rozřízneme a potřeme částí polevy. Přiklopíme horním dílem a vršek potřeme zbylou polevou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! proženy číslo 45.