Sladké i slané dobroty: Mechové cupcaky
POTŘEBUJETE: 300 g univerzální mouky Babiččina volba 125 g čerstvého baby špenátu 3 vejce 150 g cukru krupice 175 ml řepkového oleje 1 kypřicí prášek kůru z ½ bio citronu 1 lžíci citronové šťávy
Na krém: 400 g smetany ke šlehání (31%) 500 g mascarpone 120 g moučkového cukru 1 g mleté vanilky
Vejce pokojové teploty vyšleháme s cukrem do světlé nadýchané pěny. Mezitím v mixéru rozmixujeme špenát a olej do hladké pasty, kterou zapracujeme do těsta. Nakonec do něj zašleháme mouku a prášek do pečiva. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky, nalijeme do nich těsto a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 15 až 20 minut. Kontrolujeme špejlí a po upečení necháme zcela vychladnout. Na krém vyšleháme smetanu s cukrem, přidáme vanilku a po lžících mascarpone. Korpusům odřízneme vršky, navršíme na něj krém a rozdrobené zbytky korpusů, aby vznikl mechový kopeček. Můžeme zdobit ovocem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 31.