Sladké i slané dobroty: Mini pizzy

POTŘEBUJETE: 20 g čerstvého droždí 1 lžičku cukru 300 ml vody 600 g hladké mouky Babiččina volba Pizza nebo mouky na kynuté těsto 1 lžičku soli 3 lžíce olivového oleje
Na náplň: 200 g pasírovaných rajčat bazalku oregano polníček pepř sůl
Droždí smícháme v misce se lžičkou cukru a zalijeme 50 ml vlažné vody. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku se solí a olivovým olejem, nakonec přidáme kvásek. Přiléváme 250 ml teplé vody a vypracujeme těsto, které necháme ještě 30 minut kynout. Mezitím připravíme náplň. Pasírovaná rajčata smíchejte s bazalkou, oreganem, osolíme a opepříme čerstvě namletou solí a pepřem. Z těsta vytvarujeme tenké placky a položíme je na plech vyložený pečicím papírem. Pizzu potřeme směsí až do krajů, pak ji obložíme plátky slaniny. Na trošce másla krátce opečeme na plátky nakrájené žampiony, dáme je na pizzy a do mezer dáme překrájené olivy a cherry rajčátka. Navrch naskládáme plátky mozzarelly. Pizzu pečeme v troubě předehřáté na 220 °C po dobu asi 15 minut. Před podáváním posypeme polníčkem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 31.