Recepty z okurek: Studená polévka Tarator
POTŘEBUJETE: 2 mladé salátové okurky 4 stroužky česneku sůl 1 hrst vlašských ořechů 50 ml olivového oleje 1 hrst čerstvého kopru ½ l acidofilního mléka 2 bílé plnotučné jogurty citronovou šťávu
NA DOZDOBENÍ: olivový olej 1 mladou salátovou okurku pár vlašských ořechů čerstvé bylinky (koriandr, petrželku, kopr)
Okurky dobře omyjeme (neloupeme), odřízneme z nich konce a nahrubo nastrouháme. Česnek utřeme s pár špetkami soli a dáme do větší mísy. Přidáme k němu najemno nasekané vlašské ořechy a za stálého míchání přiléváme olivový olej. Poté postupně vmícháme nastrouhanou okurku, najemno nasekaný kopr, acidofilní mléko a bílé jogurty. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou a dáme odležet a dostatečně vychladit. Těsně před servírováním zakápneme pár kapkami olivového oleje a zdobíme vychlazenou okurkou, nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a bylinkami.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 32.