Recepty z paprik: Špagety s omáčkou z pečených paprik
POTŘEBUJETE: 1 balení těstovin sůl
NA OMÁČKU: 1 hrst kešu ořechů 450 g červených paprik 1 palici česneku olivový olej čerstvý tymián čerstvé oregano čerstvě mletý pepř
Minimálně dvě hodiny před samotným vařením namočíme kešu ořechy do vody. Papriky omyjeme a dáme na plech vyložený pečicím papírem a přidáme i palici česneku, kterou z jedné strany nařízneme a zakápneme oleje. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C zhruba 30 – 45 minut, dokud nebudou papriky měkké a lehce načernalé (průběžně obracíme). Mezitím slijeme z kešu ořechů přebytečnou vodu a rozmixujeme je do hladka. Hotové papriky necháme v sáčku zapařit, poté je rozpůlíme a zbavíme jádřinců a slupek. Z palice česneku vyloupneme nebo vymáčkneme jednotlivé stroužky. Oboje pak dáme do mixéru a společně rozmixujeme. Těstoviny dáme vařit do dostatečně osolené vody dle návodu a mezitím doladíme omáčku – přelijeme ji do většího hrnce, přidáme hrst najemno nasekaných bylinek a kešu směs, promícháme, dle chuti opepříme, případně i dosolíme. Uvařené a slité těstoviny přesypeme k omáčce a společně ještě krátce prohřejeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 32.