Recepty z paprik: Plněné papriky
POTŘEBUJETE: 6 velkých zelených paprik olivový olej 1 menší červenou cibuli 3 stroužky česneku 1 plechovku černých fazolí 1 plechovku kukuřice 1 plechovku drcených rajčat sůl mletý pepř 1 ½ hrnku uvařené rýže tvrdý sýr dle chuti čerstvý koriandr
Papriky omyjeme, osušíme, odřízneme z nich vršky a zbavíme je semínek. Na pánvi s trochou olivového oleje orestujeme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a prohřejeme. Vmícháme slité a opláchnuté fazole a kukuřici, drcená rajčata a dle chuti přidáme sůl, pepř a chilli. Necháme několik minut mírné probublávat, aby se zredukovala šťáva. K závěru přidáme do směsi rýži a poté s ní naplníme papriky. Ty vyskládáme do zapékací misky, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut. Na poledních pět minut alobal odkryjeme a posypeme parmazánem. Před podáváním ozdobíme čerstvým koriandrem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 32.