Recepty z rajčat: Rajčatový bulgur se salátem a mozzarellou
POTŘEBUJETE: 200 g bulguru Menu Gold 60 g rajčatového protlaku 45 ml olivového oleje 340 g směsi listových salátů 80 g papriky 80 g cherry rajčat 80 g okurku 2 mozzarelly sůl mletý pepř 10 ml vinného octu 15 g medu 2 lžičky hořčice
Bulgur promícháme s trochou oleje a rajčatovým protlakem a vložíme do dvojnásobného množství vroucí vody. Krátce povaříme, zakryjeme poklicí a necháme 20 minut odstát. Poté promícháme a necháme vychladnout. Zezbylého oleje, vinného octu, medu a hořčice vymícháme dresink. Zeleninu nakrájíme, smícháme se salátem a zakápneme dresinkem. Osolíme a opepříme podle chuti. Servírujeme s plátky mozzarelly a vychlazeným bulgurem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 32.