Recepty z paprik: Nakládané papriky

POTŘEBUJTE: 12 červených kapií nebo paprik 4 stroužky česneku 2 lžíce kapary 1 hrst bazalky 150 ml olivového oleje sůl
Papriky omyjeme, osušíme a pečeme v celku na roštu v troubě cca 2 hodiny na 120 °C, dokud nebudou měkké. Poté je dáme do dobře uzavíratelné nádoby, aby se zapařily a uvolnila se z nich slupka. Následně je natrhneme u špičky a šťávu zevnitř lusku zachytíme do misky. Každý lusk rozpůlíme, vyjmeme jádřinec a sloupneme slupku. Oloupané papriky nakrájíme na menší proužky a v míse je smícháme s česnekem nasekaným na menší kousky. Přidáme také kapary bez nálevu, nasekanou bazalku, šťávu z paprik a olivový olej. Vše lehce promícháme, podle chuti osolíme a plníme do čistých sterilizovaných sklenic. Pokud je nálevu málo, doplníme dalším olejem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 32.