Sváteční pohoštění: Tatarák s uzenou majonézou
POTŘEBUJETE: 400 g hovězí falešné svíčkové 2 sterilované okurky 1 červenou cibuli 3 lžíce kečupu 2 lžíce worcesterové omáčky 2 lžíce dijonské hořčice 2 lžíce olivového oleje sůl pepř
Na sos: 4 lžíce majonézy kouřové aroma nebo uzenou sůl
Na podávání: okurky cornichons stříbrné cibulky v nálevu červenou cibuli červený vinný ocet moučkový cukr
Maso nameleme najemno, okurky nakrájíme na malé kostičky, cibuli nasekáme nadrobno. Vše smícháme s ostatními ingrediencemi na tatarák, dle chuti osolíme a opepříme. Na uzený sos smícháme majonézu s trochou kouřového aroma nebo uzenou solí. Podáváme s rozpečeným chlebem a zdobíme kousky zeleninou. Červenou cibuli si předem naložíme alespoň na 24 hodin směsi červeného vinného octa a moučkového cukru v poměru 1:1.
Tip sommeliéra Petra Maška: „K tataráku jsem zvolil Bohemia Sekt Prestige brut, protože toto netradiční spojení vytvoří zážitek, který si jistě budete chtít brzy zopakovat.“
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 52.