Sváteční pohoštění: Parmazánové mini muffiny

POTŘEBUJETE: 2 balení Paté z růžového lososa nebo tuňáka Rio Mare 1 červenou cibuli olivový olej 1 vejce 60 ml mléka 120 g mouky ½ sáčku sušeného droždí na kynuté těsto 20 g strouhaného parmazánu sůl 1 snítku tymiánu
Cibuli oloupeme, nasekáme a osmahneme na pánvičce s trochou oleje. Přidáme špetku soli a tymián. V míse vyšleháme elektrickou metlou vejce s mlékem, přidáme mouku, droždí a sýr, ještě minutu šleháme. Osolíme, přilijeme 40 ml olivového oleje a osmahnutou cibulku, promícháme. Směs nalijeme do formiček, ideálně silikonových, vytřených trochou oleje a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 12 minut, dokud muffiny nenabudou a nezezlátnou. Necháme vychladnout, poté opatrně vyjmeme z formiček, bohatě zdobíme rybím paté a navrch přidáme kousek tymiánu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 52.