Sváteční pohoštění: Tortilla košíčky plněné chilli con carne

POTŘEBUJETE: 1 balení Bonduelle Bon Menu Mexicana (425 ml) 1 cibuli 1 stroužek česneku 3 rajčata 1 – 2 chilli papričky dle chuti olej 350 g mletého hovězího masa ¾ lžičky mleté sladké papriky ½ lžičky mletého kmínu ½ lžičky mletého koriandru sůl pepř 3 větvičky oregana 4 velké tortilly
NA OZDOBENÍ: avokádo zakysanou smetanu čerstvý koriandr
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata zbavíme slupky blanšírováním a následně nakrájíme na malé kousky. Chilli papričky pokrájíme nadrobno. Na pánev dáme malé množství oleje, přisypeme cibuli a orestujeme, v závěru přimícháme česnek. Přidáme maso a smažíme cca 7 – 8 minut, dokud nezměkne. Doplníme směsí Bonduelle, sladkou paprikou, kmínem a koriandrem, snížíme teplotu a povaříme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a dáme stranou. Z tortill vykrojíme kolečka o průměru 10 – 11 cm, tak aby pasovaly do formy na muffiny. Takto připravené košíčky naplníme připravenou náplní a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 10 – 15 minut. Po vychladnutí ozdobíme avokádem, smetanou a čerstvým koriandrem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 52.