Vánoce před 100 lety: Vánoční krém
POTŘEBUJETE: 6 g želatiny šťávu ze 2 pomerančů 4 žloutky 100 g moučkového cukru 20 g citronové šťávy kůru z ½ pomeranče 10 ml rumu
Na ozdobu: 200 g smetany ke šlehání 33% 20 g moučkového cukru kousky pomeranče
Želatinu dáme nabobtnat do pomerančové šťávy. Jakmile je nabobtnalá, dáme ji na 20 vteřin do mikrovlnné trouby rozpustit. Žloutky a cukr vložíme do mixéru a třeme do zhoustnutí. Jakmile je směs hustá, postupně do ní zašleháme citronovou šťávu, pomerančovou kůru a rum. Nakonec od krému přidáme rozpuštěnou želatinu s pomerančovou šťávou. Krém rozdělíme do skleniček, na dno dáme kousek pomeranče, zalijeme krémem a dáme do lednice vychladit. Pak zdobíme šlehačkou. Smetanu a cukr dáme do mixéru a vyšleháme dotuha. Vychlazený krém ozdobíme šlehačkou, kouskem pomeranče a můžeme případně nastrouhat i čokoládu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51.