Zelné karbanátky

POTŘEBUJETE: 75 g slaniny 1 cibuli 250 g kysaného zelí 500 g hovězího mletého masa 1 lžíci nasekané petrželky 1 červenou papriku 2 housky 150 ml mléka 2 vejce sůl mletý pepř 2 lžíce mleté sladké papriky olej na smažení
Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Kysané zelí necháme okapat a překrájíme na menší kousky. V míse smícháme maso, orestovanou cibuli se slaninou, zelí, petrželku, jednu na kostičky nakrájenou papriku a housky namočené do mléka a vejce. Důkladně prohněteme a dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Z připravené směsi vytvarujeme karbanátky a opečeme je po obou stranách na oleji. Podáváme s bramborem.
Více receptů najdete v tištěném Aha pro ženy číslo 1.