Reuben sendvič
POTŘEBUJETE: 4 plátky žitného chleba 1 ½ hrnku kysaného zelí 350 g hovězí šunky 2 lžíce másla 170 g plátků sýra gruyère nebo ementálu 2 lžíce majonézy 1 lžíci kečupu 1 lžičku dijonské hořčice 2 nakládané okurky
Na dip smícháme v misce majonézu, kečup, hořčici a najemno nakrájené okurky. Necháme vychladit. Připravíme kus alobalu, na který rozložíme nakrájenou šunku. Zakapeme ji lžící láku z kysaného zelí a zabalíme do balíčku. Dáme na plech a vložíme na 5 minut do vyhřáté trouby. Plátky chleba namažeme máslem, položíme je na další plech a také dáme do trouby pod gril, kde opékáme dozlatova. Pak každý plátek potřeme 1 lžící dipu, na 2 navršíme prohřáté maso, na něj dáme kysané zelí, sýr a opět vložíme pod gril asi na 3 minuty. Přiklopíme zbylými plátky chleba a ještě necháme v troubě asi 2 minuty.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 1.