Kotlety pečené na zelí

POTŘEBUJETE: 900 g vepřové kotlety sůl mletý pepř mletou sladkou papriku 100 ml oleje 2 cibule 250 g klobásy 4 stroužky česneku 700 g bílého kyselého zelí Kmín
Kotlety nejdřív z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a lehce posypeme paprikou. Plátky pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Mezitím oloupeme a nakrájíme najemno cibuli a osmahneme ji na zbytku oleje. Když začne zlátnout, přidáme na kostičky nakrájenou klobásku a také ji krátce opečeme. Nakonec přidáme okapané, pokrájené zelí, prolisovaný česnek a kmín. Prohřejeme a přendáme na dno pekáčku, z kotlet slijeme olej na pánev a opečeme je na něm maso z obou stran. Pak ho dáme na zelí do pekáče a trochou zelné směsi je posypeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, kde pečeme asi 20 minut. Podáváme s bramborovou přílohou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 1.